E-mail integreren in Gmail

Je kan de mail uitlezen via webmail, maar als je een Gmail account hebt (dit werkt ook bij andere mailproviders) kan je er voor kiezen om de mail binnen te laten komen in je Gmail account. Met behulp van labels kan je de mail scheiden van je 'gewone' mail (optioneel).

Instellen werkt het beste vanaf een laptop/desktop, niet via mobiel of tablet.

 1. Log in op je Gmail account en ga naar Instellingen (het tandwiel icoontje rechts boven in beeld)
 2. Ga naar de tab 'Accounts en import' en klik bij "E-mail bekijken uit andere accounts" op "Een e-mailaccount toevoegen". Er opent een popup "Een e-mailaccount toevoegen".
 3. Vul je (volledige) e-mailadres in, bijv info@hetparadepaard.nl (niet alleen 'info' dus) en klik op Volgende
 4. De optie 'E-mail importeren uit mijn andere account (POP3)' staat automatisch geselecteerd, dat mag je ongewijzigd laten, klik op Volgende
 5. Het e-mailadres staat nu al vooraf ingevuld. Voer verder de gegevens in:
  1. Gebruikersnaam: het volledige e-mailadres (bijv info@hetparadepaard.nl)
  2. Wachtwoord: het toegezonden wachtwoord (hint: gebruik liever kopiëren/plakken dan handmatig overtypen)
  3. POP server: esm12.siteground.biz, Poort: 995
  4. Zet een vinkje bij "Altijd een beveiligde verbinding (SSL) gebruiken wanneer e-mailberichten worden opgehaald."
  5. Optioneel: Zet een vinkje bij "Binnenkomende berichten labelen" en pas eventueel het label aan
  6. Optioneel: Zet een vinkje bij "Binnenkomende berichten archiveren (inbox overslaan)", nieuwe berichten worden dan niet in de inbox getoond (indien je een label hebt toegekend wordt wel aangegeven dat er in die map ongelezen berichten staan)
 6. Klik op 'Account toevoegen'
 7. Wil je e-mail kunnen verzenden vanaf het e-mailadres dat je zojuist hebt toegevoegd aan je Gmail account (meestal wil je dat wel)? Zo ja, kies 'Ja, ik wil e-mail kunnen verzenden als ...' en klik op Volgende. Zo nee, laat hem op Nee staan en klik op Voltooien. De mail wordt nu door Gmail opgehaald en getoond in je Gmail mailbox. Je mag hier stoppen. Heb je gekozen voor 'Ja', ga dan verder met stap 8.
 8. Voer de naam in die je als afzender wil tonen bij het versturen van e-mail van je e-mailaccount. Dat kan je eigen naam zijn, of je functie. 'Beschouwen als een alias' kan in de meeste gevallen uitgevinkt worden (je wil meestal mail kunnen verzenden vanaf je net toegevoegde e-mailadres, niet alleen vanaf het e-mailadres van je Gmail account). De optie 'Een ander antwoordadres opgeven' is alleen praktisch als je meerdere e-mailadressen beheert en maar vanaf 1 e-mailadres wil antwoorden. Klik op Volgende.
 9. Voer de gegevens in (dit zijn dezelfde gegevens als die je al eerder hebt ingevoerd bij de POP3 instellingen):
  1. SMTP server: esm12.siteground.biz; Poort: 465
  2. Gebruikersnaam: het volledige e-mailadres (bijv info@hetparadepaard.nl)
  3. Wachtwoord: het toegezonden wachtwoord (hint: gebruik liever kopiëren/plakken dan handmatig overtypen)
  4. Check of de optie 'Beveiligde verbinding via SSL' aan staat
 10. Klik op 'Account toevoegen'
 11. Je moet nu nog bewijzen dat je vanaf het opgegeven e-mailadres mag verzenden. Je moet de mail nu binnen kunnen halen in je Gmail account maar je kan ook inloggen op de webmail om snel te checken. Ga naar www.jouwdomeinnaam.com/webmail (in plaats van .com met je gebruikersnaam en wachtwoord (die moet je inmiddels kunnen dromen :)) en klik op de link (je kan dan de popup wel sluiten) of voer de code uit de mail in je popup in en klik op Controleren.
 12. Klaar!

Vragen, problemen, hulp nodig? Stuur me een e-mail of bel 06-48 37 36 49. Een remote sessie via TeamViewer is ook mogelijk (en meestal sneller dan alleen via de telefoon :)).