E-mail integreren in Outlook (2013)

Klik op een afbeelding voor een grotere (leesbare) versie

 1. Navigeer in Outlook naar 'Account toevoegen'. In Outlook 2013 zit dat onder de knop Bestand - Account toevoegen.
 2. Voeg een nieuw account toe en kies voor 'Handmatige instelling of extra servertypen' en selecteer de optie 'POP of IMAP'. Het kan zijn dat je niet eerst voor 'Handmatige instelling of extra servertypen' hoeft te kiezen, maar je zal wel ergens in het proces de keuze voor POP/POP3/IMAP moeten maken. Selecteer deze optie (indien je apart moet kiezen tussen POP/POP3 of IMAP, kies dan POP/POP3).
 3. Voer de gegevens in op basis van de ontvangen details:
  • Naam: de naam die vermeld moet worden als afzender van de mail. Je eigen naam, of je functie bijvoorbeeld.
  • E-mailadres: het volledige e-mailadres (bijv info@hetparadepaard.nl)
  • Type account: POP3 (tenzij je deze keuze al eerder gemaakt hebt natuurlijk)
  • Server voor inkomende e-mail: esm12.siteground.biz
  • Server voor uitgaande e-mail (SMTP): esm12.siteground.biz
  • Gebruikersnaam: het volledige e-mailadres (bijv info@hetparadepaard.nl)
  • Wachtwoord: je wachtwoord
 4. Nu moeten we nog de instellingen voor de juiste poorten en beveiligd ontvangen/verzenden invoeren. Dit zit meestal 'verstopt' onder een knop 'Geavanceerd' of bij Outlook 2013 onder de knop 'Meer instellingen'. Klikken dus 😉
  • Bij 'Algemeen' kan je indien gewenst de naam van je mailaccount invoeren (wat je terugziet in Outlook)
  • Bij 'Server voor uitgaande e-mail' vink je 'Voor de server voor mijn uitgaande e-mail (SMTP) is verificatie vereist' aan. Indien aanwezig zet je dan de optie 'Dezelfde instellingen gebruiken als voor mijn inkomende e-mail' aan, is deze optie er niet dan kan je je gebruikersnaam & wachtwoord invoeren.
  • Bij 'Geavanceerd' stel je als poortnummer voor inkomende e-mail (POP3) de waarde '995' in (heb je gekozen voor IMAP ipv POP3 dan voer je 993 in). Vink de optie 'Voor deze server is een versleutelde verbinding vereist (SSL) aan.
   De poort voor uitgaande e-mail (SMTP) is 465 en kies bij type versleutelde verbinding wederom voor SSL. Indien niet aanwezig is het ook mogelijk om voor TLS te kiezen.
  • Optioneel: instellingen om een kopie van de mail op de server achter te laten (niet elke Outlook versie biedt deze optie). Als je dit aanzet loop je het risico dat je mailbox volloopt en je op een gegeven moment geen mail meer kan ontvangen. Als tussenoplossing is het mogelijk om mail na x dagen van de server te verwijderen.
   Heb je gekozen voor IMAP dan blijft er per definitie een kopie van de mail op de server achter; vaak kan je wel de optie selecteren dat mail van de server verwijderd wordt bij verwijdering uit de prullenbak (van Outlook). Vergeet dus niet om regelmatig je Outlook prullenbak te legen, anders loopt je mailbox vol.
  • Klik op OK 🙂
 5. Klik op Volgende en Voltooien. De mail moet nu binnengehaald worden in Outlook 🙂

Vragen, problemen, hulp nodig? Stuur me een e-mail of bel 06-48 37 36 49. Een remote sessie via TeamViewer is ook mogelijk (en meestal sneller dan alleen via de telefoon :)).